Emma Knöös

2015-02-28
15:30:00

B-ponny tiden

Vi alla som haft b-ponny vet att det är den bästa tiden. Eller de flesta brukar tycka de illafall. Jag älskde den tiden och saknar den väldigt mycket.

Jag tänkte ta en tillbakablick över min tid med b-ponny...
 
När jag var 9 år fick jag chansen att låna Karussell av Therese (som var min ridlärare på ridskolan) & Camilla, och det är jag oerhört tacksam över. Karussell har hjälpt mig med så mycket inom ridningen. Utan henne hade jag inte varit där jag är idag.
 
När vi började tävla såg de ut såhär..
 

Efter några år, såhär..


 
Jag började med Kaussell hösten 2008..
 
Jag ramlade av henne efter några månader och blev rädd. Vågade inte rida henne alls. Vi var såå nära att "lämna tillbaka" henne men jag lyckades komma över min rädsla på något vis. Jag vågade rida om någon red Karussell innan mig, så Camilla brukade får ta ett litet pass på henne innan vi skulle vara med på ridlektion. 
 
 
 
Efter ett tag började vi träna på riktigt för en riktig dessyrtränare. Therese tipsade då om Jenny, (som fortfarande är min tränare). Det gick bara bättre och bättre för oss i dressyren och vi började tävla lite smått. Min första "tävling" utanför klubben var på Bellevue, 10/10 2009. Det var en programridning och jag red en LC:1. Det gick ganska bra har jag för mig. :) Vi vann vår första tävling i Åmål, 18/4 2010, detta var också en LC:1. 
 

 
Jag började tävla i lag 2010 för Grums ridklubb (div III), och det var även den hösten vi deltog i KM. Vi slutade som KM mästare i dressyr!
 
 
Träningarna gav resultat och tävlingarna gick bättre. Vi startade vår första LA tillsammans 16/10 2011 och resultatet var väl sådär. Men var nöjd eftersom de var första gången. Varje gång vi red LA fick vi bara bättre och bättre resulat. 
 
 
Började tävla på regional nivå 2012 som också gick bra! Startade LA:3 och fick fina resultat.
 
 
 
 
Vi startade vår sista dressyrtävling 23/9 2012 och det var DM. Resultatet från den tävlingen är inte det bästa men är nöjd att ha startad DM med Karussell!
 
 
Dressyr var det vi statsade på med vid sidan av tränade vi även hoppning. Det var varken min eller Karussells starkaste sida och trots många vägringar som resulterade i avramlingar så tränade vi för att det var kul. Bjuder på några bilder från hoppträningar..
 
 
 
Karussell är nog den smartaste ponny jag känner. Ibland när man red i ridhuset tillsammans med någon annan som sedan gick ut efter ett tag, så började hon spela halt. Hon strang alltså runt i ridhuset och låtsades vara halt. När det sedan kom in en häst igen så börjde hon springa vanligt igen. De första gångerna gick vi alla på det, men när hon sedan började byta ben så såg det inte så äkta ut. Detta gjorde hon för att hon också ville gå ut från ridhuset eller inte vara sjäv där inne. Det var mycket för att testa mig också, för att se om hon fick som hon ville. ;) Haha, go ponny!
 
Fler bilder från min och Karussells tid tillsammas..
 
 
 
 
 
 
 
Min tid med Karussell tog slut i början av 2013..
Tiden med henne var fantastisk. <3 Älskade Sellan.
 
 
Nu.. 7 år senare (2008-2015), är hon 18 år och finns fortafarnde kvar på vår gård. Hon går på lösdrift med unghästarna.
Vi brukar mysa i hagen tillsammans, hon och jag! <3 Och hon kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta!
 
 
 Det är underbara minnen jag har från b-ponnytiden. Tänker tillbaka och minns.